Geef je op Ik wil meer weten

Programma en planning

Grijp nu jouw kans om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Je ontmoet nieuwe mensen en je ervaart hoe leuk het is om iets te doen voor een ander. Hieronder vind je hoe het programma is opgebouwd. 

 

Stap 1

Meld je aan via de website

Stap 2

Maak kennis met jouw coach/trainer

Stap 3

Volg 4 praktische trainingen over communicatie, presentatie en kwaliteiten (1 maand)

Stap 4

Ervaring op doen bij een Doe-Plek (vrijwilligersplek). De koppeling aan een Doe-Plek gaat op basis van jouw interesses en kwaliteiten. Daarnaast houd je tijdens deze 5 maanden contact met jouw coach en heb je elke maand een bijpraat moment met jouw groep.

 

Stap 5

Feestelijke uitreiking van jouw MDT-certificaat! 

 

Uitleg programma

Project Talent duurt gemiddeld 6 maanden en vraagt 1 dagdeel per week inzet (totaal 80 uur). Na aanmelding via de website nodigen we je uit voor een intakegesprek en hebben we een gesprek over jouw verwachtingen en interesses. Daarna volg je 4 skills trainingen en ga je deze skills in praktijk brengen bij een Doe-Plek (vrijwilligerswerk). Tijdens deze 5 maanden heb je contact met je trainer/coach en groepsgenoten door middel van bijpraat momenten. 

Voorbeelden van Doe-Plekken zijn: meehelpen bij sportactiviteiten in jouw buurt, schrijven voor het jongerenplatform Kattuk.nl, redactie bij Noordwijk Nu, fietsen met een fietsmaatje, koken bij een dagbesteding, radio maken en contactmaatje worden voor mensen die zich eenzaam voelen. Heb je zelf een leuk idee? Laat vooral van je horen!

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

 

Planning

Ongeveer elke 2 maanden starten we met een groep jongeren op een locatie in de Duin- en Bollenstreek. Als er eerder een groep vol zit starten we eerder. Hierover wil ik meer weten.